Ettevõtja esiplaanil: nädala ettevõtja

Nädala ettevõtja 🤩

Selle nädala ettevõtja on Annika Nilson🥳

Täpselt sellise teatega nägin enda fotot ja küsimuste-vastuste sessiooni tulemust täna Pilvebüroo Facebooki grupis.

Pilvebüroo on Krista Teearu Facebooki grupp, kus ta jagab nippe ja nõuandeid ettevõtjatele. Selle liikmeskond on täna üle 8300 inimese. Nendele küsimustele vastasin veebruaris, kus olin elus veidi teises asukohas (sulgesin enda lastehoidu), siis sellest hoolimata on need ka täna ikkagi aktuaalsed 🙂

Seega panen need lugemiseks ka siia.

#nädalaettevõtja

Kolm põnevat fakti Sinu kohta?

  1. Mul on ergonoomika magistrikraad, kuid ma pole tundigi selles valdkonnas töötanud. Samas ülikooliõpingud andsid võimaluse proovida elus nii palju erinevaid tegevusi ja saada rikkalikke kogemusi, mis hilisemas elus on igati kasuks tulnud.
  2. Ma olen 10 aastat töötanud IT ettevõttes ilma IT hariduseta, vaid lihtsalt, et mul on huvi olnud valdkonna vastu ning olen olnud valmis ise õppima ja arenema.
  3. Kolme väikese lapse kõrvalt olen õppinud Montessori 3-6 vanuseastme juhendajaks (Prahas!), oman lapsehoidja kutset ning ehitan üles oma veebikoolitus/konsultatsiooniäri.

Kuidas sai Sinust ettevõtja?

Minu ettevõtjaks saamise teekond algas aastal 2013, kui mina ja mu abikaasa lõime ettevõtte kinnisvara portfelli haldamiseks. See ettevõte oli pigem tagaplaanil, kuid see kogemus oli oluline samm minu ettevõtlusteekonnal.

Minu järgmine ettevõtmine oli oma lastehoiu asutamine. See samm oli oluline, kuna see peegeldas minu kirge ja pühendumust laste haridusele. Kuid järk-järgult kasvas minus soov suurema vabaduse järele: vabadus valida, kus ja kellega ma töötan, vabadus tegeleda asjadega, mis mulle meeldivad, samal ajal olles oma pere ja inspireerivate inimeste lähedal.

Pärast poolteist aastat lastehoius töötamist mõistsin, et soovin midagi paindlikumat kui kindel asukoht ja tööaeg. Seetõttu otsustasin 2023. aasta jaanuaris alustada oma veebikoolituse ettevõttega. See otsus oli suunatud minu unistuste poole – luua midagi, mis annab mulle vabaduse ning võimaldab jagada oma teadmisi ja kogemusi laiema publikuga.

Kuidas Sa kirjeldaksid oma ettevõtet mõne lausega?

Minu ettevõte on pühendunud väikelapse emade toetamisele, pakkudes neile teaduspõhiseid tööriistu ja teadmisi, mis aitavad kaasa nende laste arengule. Pärast lühikest aega füüsilise lastehoiu pidamist ja juhendamist olen otsustanud keskenduda veebipõhisele ettevõtlusele, et olla asukohast ja ajast sõltumatu. Kuigi algne lastehoid oli loodud minu enda laste arengu toetamiseks, siis selle väiksus ja spetsiifilisus (Montessori meetod) ei ole muutunud enam jätkusuutlikuks, arvestades ka vähest huvi erahoiu vastu.

Nüüd, veebipõhise ettevõtte arendamisel, keskendun ma emade emotsionaalsele intelligentsusele, enesehinnangule ja pädevuse tundele, et nad saaksid nautida emadust, olla rahulikumad, teadlikumad ja toetavamad vanemad. Minu eesmärk on aidata emadel vähendada stressi ning luua kodune keskkond, mis soodustab laste optimaalset arengut ja aitab neil saavutada oma täit potentsiaali

Milline on Sinu kõige olulisem õppetund ettevõtluses?

Minu kõige olulisem õppetund ettevõtluses on olnud kiire otsuste tegemise tähtsus ja sellest edasi liikumine. Olen õppinud, et vigade tegemine on osa edasiliikumisest. Kui seisame paigal, jääme turvalisse tsooni, kus õppetunde ja kasvu ei toimu. See tähendab, et tuleb teha otsuseid julgelt ja kiiresti, isegi kui need pole alati täiuslikud.

Üks konkreetne kogemus oli seotud ettevõtlusega koos partneriga. Kuigi koostöö algas hästi, hakkas selgelt ilmnema, et meie suhtlus ja koostöö ei toimi enam nii, nagu vaja. Otsuse tegemist selle koostöö lõpetamiseks lükkasin ma edasi mitu kuud. Kui lõpuks otsustasin koostöö lõpetada, tuli leida viise, kuidas seda rahumeelselt ja konstruktiivselt teha. See oli keeruline, sest tundsin süüd ja vastasseisu, eriti seoses partneri väljendatud pettumusega.

Lõpuks, otsuse tegemine ja selle elluviimine tõi suurt kergendust. See võimaldas mul liikuda ettevõtluses suunas, mis oli minu jaoks õige, ja seda minu valitud tempos. Nüüd ma harjutan end tegema otsuseid kiiresti, teades, et isegi kui need pole alati õiged, annavad need mulle võimaluse edasi liikuda ja kasvada. See õppetund on olnud hindamatu, aidates mul mõista, et areng nõuab julgust ja paindlikkust.

On palju erinevaid ameteid ja ametinimetusi – milline iseloomustab kõige paremini Sind ja Sinu tegevust?

Montessori ekspert, hooliva distsipliini koolitaja ja emade mõttemaailma mentor.

Jaga oma linke, kuidas Sind leida?

Koduleht: https://www.nilson.ee/

FB leht: https://www.facebook.com/nilson.ee