Kas oled oma elu juht või kaasreisija? Miks lihtsalt unistamisest ei piisa.

Minu elus oli hetk, kus olin noor ema ja otsustasin avada isikliku autentset Montessori pedagoogikat järgiva lastehoiu. Tol ajal ei olnud Eestis ühtegi Montessori lasteaeda või lastehoidu, mis oleks pakkunud minu lastele just sellist haridust ja hoolt, mida soovisin. Seetõttu tundus ainuõige valik õppida ise ja luua keskkond, kus minu lapsed saaksid parima võimaliku alguse elule.

“Esimesed 6 eluaastat on KÕIGE olulisemad, see on vundament, millele ehitatakse kõik järgnev!” – Annika Nilson

Lastehoidu juhtides tundsin algul suurt rahuldust, sest olin pühendunud laste arendamisele ja Montessori põhimõtete järgimisele. Iga väike detail lastehoius oli täis armastust ja hoolt – alates käsitsi õmmeldud põllede ja rätikutega, millele panin kogu oma energia ja hinge, kuni väikeste karbikesteni, millel kõigil oli oma lugu. Kuid nagu iga teekond, tuli ka minu omal hetkel arusaamine, et see pole see, mida ma tegelikult teha tahan.

Pärast ligi kaht aastat lastehoiu juhtimist jõudsin järeldusele, et kuigi see oli olnud oluline etapp minu elus, ei olnud see minu tõeline kutsumus. Minu laste kasvades ja uute Montessori haridusasutuste tekkides sain aru, et minu kirg on suundumas mujale. Otsustasin oma lastehoiu sulgeda ja keskenduda enesearengule ning uutele väljakutsetele.

Minu suurimaks kireks on saanud online-ettevõtlus, mis pakub mulle vabadust ja võimalust skaleerida oma tegevusi viisil, mida traditsiooniline ettevõtlus ei võimalda. Kui alustasin oma online-ettevõttega, tundsin end alguses pisut ebakindlalt (tegelikult ikka päris palju! :D) – teadsin, et soovin midagi enamat, kuid polnud kindel, kuidas seda saavutada. Selleks, et saada paremaks ja arendada oma ettevõtet, otsisin mentoreid ja osalesin programmides, mis aitasid mul teha esimesi ja hiljem järgmisi samme. Need esimesed sammud olid kõige raskemad, kuid nad panid mind liikuma õiges suunas.

Täna saan kindlalt öelda, et olen leidnud oma tee. Online-ettevõtlus on võimaldanud mul olla vaba ja sõltumatu. See teekond on pakkunud mulle hulgaliselt võimalusi, sealhulgas vabadust valida, kui palju aega ja energiat ma oma ettevõttesse investeerin. See on pakkunud mulle ka võimalust jagada oma teadmisi ja kogemusi teiste naistega, kes soovivad samuti oma elu üle kontrolli võtta ja liikuda oma unistuste poole.

Minu jaoks ei tähenda ettevõtlus lihtsalt karjääri – see on elustiil, mis võimaldab pidevat enesearengut ja liikumist edasi. Tahan aidata teistel naistel jõuda samasse punkti, kus nad saavad võtta oma elu juhtpositsiooni ja liikuda enesekindlalt oma unistuste poole. Nii nagu autojuht valib ise oma teekonna, nii peaks iga naine olema oma elu roolis, otsustades, mis suunas ja millise kiirusega ta liigub.

Loon praegu uut programmi nimega “Kaasaegse Naise Akadeemia”, mis on suunatud neile naistele, kes soovivad alustada oma ettevõtja teekonda. See programm pakub praktilisi nõuandeid ja tuge, kuidas teha esimesed sammud ettevõtluses ning kuidas võtta oma elu üle kontroll.

Kui tunned, et see kõnetab sind, siis oled oodatud mulle kirjutama. Mul on suur rõõm jagada oma kogemusi ja toetada sind sinu teekonnal, et sa võiksid leida oma tõelise kutsumuse ja elada elu, mida tõeliselt soovid. See on teekond, mis on väärt iga sammu.

Aitäh, et lugesid selle postituse lõpuni. Kui see sind kuidagi kõnetas, võid mulle kirjutada!

Haara juhiroll oma elus!